Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، خشکسالی سال زراعی گذشته در استان کرمانشاه در ۵۰ سال اخیریک استثنا بود به طوریکه از ابتدای مهرماه سال ۹۹ الی شهریور سال ۱۴۰۰، رتبه نخست کاهش بارندگی کشور را با توجه به خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی با کاهش ۱۸۰ میلیمتری بارندگی را به خود اختصاص داد.

طبق گزارش شرکت آب منطقه‌ای ورودی مخازن منابع آب زیرزمینی استان نسبت به سال قبل از آن ۷۲ درصد منفی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان از نظر خشکسالی سال بسیار سختی را پشت سر گذاشت، آب شرب بسیاری از روستاها و شهرها که از قنات، چشمه و چاه تامین می‌شد، یا خشک شدند یا میزان آبدهی آنان کاهش پیدا کرده است.

سال زراعی جدید که سال زراعی آبی نیز است از اول مهر آغاز شده و کشت پاییزه محصولات کشاورزی استان کرمانشاه نیز از اول مهرماه آغاز می‌شود.

زراعت دیم قوت لایموت کرمانشاهی‌هاست؛ بهره‌برداران این دیار همانند سنوات گذشته در مهر و آبان به امید مهربانی آسمان مزارع گندم و... را زیر کشت برده‌اند تا در فصل تابستان دسترنج یک‌ساله خود را برداشت کنند.

اما امسال هم پاییز کرمانشاه تا به امروز دست خشک بوده، طبق اعلام سازمان هواشناسی تاکنون «په له مناسب و فراگیر» در استان نداشته‌ایم؛ چشمان منتظر منطقه همچنان بر رحمت آسمان است.

صابر محمدی، رئیس اداره هواشناسی روانسر در این رابطه به خبرنگار فارس، گفت: آب کم است و بارش اندک، کشاورزان نیز به تبعیت از تقویم زراعی حاکم بر منطقه اراضی خود را زیر کشت محصولات پاییزه برده و چشم به آسمانی دوخته‌ که در بارش نزولات جوی تاکنون تنگ نظری کرده است.

وی گفت: بارش یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در عملکرد نهایی این محصولات قلمداد می‌شود، تنها کافی است نگاهی اجمالی به وضعیت بارش از  اسفند سال ۹۹ تاکنون داشته باشیم تا اهمیت بحث بیشتر روشن  شود.

محمدی اضافه کرد: براساس آمار ثبت شده ایستگاه هواشناسی روانسر، از تاریخ ۲۳ اسفند تا امروز (۱۷ آبان) هیچگونه بارش موثری در منطقه روانسر رخ نداده و چنین وقفه بارشی در طول دوره آماری روانسر (حداقل ۳۳ ساله) سابقه نداشته است.

وی ادامه داد: مطابق انتظار بارش موثر پاییز سال زراعی جاری، با تاخیر مواجه بوده است. میزان بارش سیستم گذشته در ایستگاه هواشناسی روانسر حدودا ۱۲ میلیمتر گزارش شده که این میزان بارش ناچیز با توجه به خشکی زیاد خاک و تبخیر ناشی از وقوع زلان چند روزه، تا حدود زیادی از دسترس خارج شده و از نظر کارشناسی این میزان بارش برای مزارع کشاورزی نیز چندان مثمر ثمر نخواهد بود. این وضعیت ناهنجار متأسفاته در غالب نقاط استان قابل مشاهده است.

وی خاطرنشان کرد: چشم‌انداز وضعیت بارشی هفت روز آتی نیز مناسب به نظر نمی‌رسد و کماکان امیدوار به تغییر خروجی نقشه‌ها برای هفته پایانی آبان‌ماه هستیم. با اعتماد به نقشه‌های بلند مدت که بیانگر بهبود وضعیت بارشی نیمه دوم پاییز است، امید داریم در ایام پیش‌رو با شکل‌گیری سامانه‌های بارشی طلسم بی بارشی در منطقه شکسته شود.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه هواشناسی چشم خشکسالی صابر محمدی سال زراعی فارس فارس کرمانشاه سال زراعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۱ رکورد جدید بارشی در سیستان و بلوچستان

معاون اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در سامانه بارشی رخ داده در اواخر فروردین، ۲۱ رکورد جدید بارشی در استان ثبت و حدود ۴۰ درصد بارش یک ساله زراعی دریافت شد. - اخبار استانها -

اله‌بخش ریگی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: لزوم توجه به پیوست‌های اقلیمی برای دولت و بخش خصوصی که در حال سرمایه‌‌گذاری در منطقه است احساس می ‌شود.

معاون اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، گفت: در سامانه بارشی رخ داده در اواخر فروردین‌ماه، 21 رکورد جدید بارشی در استان ثبت و حدود 40 درصد بارش یک ساله زراعی دریافت شد. علاوه بر شهرهای ساحلی، شهرهای مرکزی استان نیز رکوردهای بارشی ثبت کردند. بیشترین بارش در مناطق ساحلی استان در کنارک و زرآباد ثبت شد.

وی با اشاره به ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی مناطق تحت تاثیر سیل، گفت: بیشتر آنها از کشاورزی و صیادی و باغات موز در مناطقی مانند زرآباد امرار معاش می‌‌کنند. بارش‌های اخیر برای فعالیت‌‌های تجاری و گردشگری منطقه مشکل‌‌زا شد.

ریگی تاکید کرد: با توجه به تجربه سیل اخیر، لزوم توجه به پیوست‌‌های اقلیمی برای دولت و بخش خصوصی که در حال سرمایه‌گذاری در منطقه است احساس می‌‌شود چرا که با استفاده از پیوست‌‌های اقلیمی می‌‌توان تهدیدهای ناشی از مخاطرات و بلایای طبیعی را کنترل و مدیریت کرد. در این شرایط لزوم احداث سایت رادار در منطقه نیز احساس می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی جدید در راه تهران است
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید در پی بارش‌های سیل‌آسای سیستان و بلوچستان
  • بارش‌های سیل‌آسا در سیستان و بلوچستان 21 رکورد جدید ثبت کرد
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید بارشی در سیستان و بلوچستان
  • بارش باران در تمام محورهای لرستان
  • باران میهمان آسمان چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت سامانه بارشی با وزش تندبادهای موقتی
  • آغاز بارش باران در مناطق مختلف ایلام/بارش ها تا فردا ادامه دارد
  • بارش باران در خوزستان
  • بارش باران در اهواز